Ο Κωστής Κοντογιάννης είναι πτυχιούχος Μηχανικός Μεταλλείων από το ΕΜΠ και Φυσικός από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (ΜPh) από το τμήμα ΜΙΘΕ του Παν. Αθηνών στην Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας και από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (MEd). Από το 2000 έχει φοιτήσει σε προγράμματα με αντικείμενο την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου, τη διοίκηση της εκπαίδευσης και τις σύγχρονες εκπαιδευτικές θεωρίες στα πανεπιστήμια Harvard, Berkeley και Princeton, ενώ έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες διδακτικής των Φυσικών Επιστημών.

Από το 1989 εργάζεται στο χώρο της εκπαίδευσης, τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε δημόσια σχολεία, είτε ως καθηγητής Φυσικής, είτε ως διευθυντής εκπαιδευτικής μονάδας.Παράλληλα έχει συμμετάσχει ως συντονιστής στις ομάδες έργου που ανέπτυξαν εκπαιδευτικά λογισμικά για λογαριασμό τουΥπουργείου Παιδείας, σε έργα που ανέπτυξαν εκπαιδευτικό ψηφιακό περιεχόμενο στo πλαίσιo δράσεων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, συνεργαζόμενος πανεπιστημιακά τμήματα και ερευνητικά ιδρύματα, είχε αναλάβει τη διεύθυνση του θερινού σχολείου για μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές με θέμα "Το αποτύπωμα της Πλατωνικής Φιλοσοφίας στη Σύγχρονη  Επιστήμη και Τεχνολογία" (2012-14)ενώ ήταν βασικό μέλος της ομάδας που ανέπτυξε το διαδραστικό πάρκο ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟ (www.polymechanon.gr) το οποίο είναι τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Τέλος, είναι επιμορφωτής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και αξιολογητής επιμορφωτών ενηλίκων στον ΕΟΠΕΠ.

Σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για περίπου 20 χρόνια «παραπαίδεψε» μαθητές σε φροντιστήρια της Αθήνας και του Πειραιά. Από το 2000 «παιδεύει» (ή τουλάχιστον αυτό ελπίζει) μαθητές στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει δουλέψει σε όλα τα είδη σχολείου ης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατέχει Δίπλωμα Μεταπτυχιακής Ειδίκευσης (Μάστερ) στη Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών.

Η Μαριάνθη Μπάκα είναι πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με θέμα “Προστασία Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος” με εξειδίκευση στην Βιοοικολογία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με θέμα “Διδακτική της Χημείας και Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες” με εξειδίκευση στην Διδακτική της Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Απασχολήθηκε επί διετία ως επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Έρευνας Νεοπλασιών Πνεύμονα στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Έχει καταρτιστεί σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας εργαζομένων καθώς και σε τεχνικές ελέγχου της υγείας και ασφάλειας ατόμων που βρίσκονται στο εργασιακό και αστικό περιβάλλον.
Από το 2001 δουλεύει σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχει παρακολουθήσει ετήσιες επιμορφώσεις σε θέματα Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών με χρήση νέων τεχνολογιών, Ειδικής Αγωγής καθώς και σεμινάρια Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.
Έχει δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά καθώς και ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.

Η Μαρία Μπούμπουκα απέκτησε το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1997, όπου  ακολούθησε τον κύκλο σπουδών Πληροφορικής. Το 1999 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Διοίκηση επιχειρήσεων από το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών του Εθνικού Μεστόβιου Πολυτεχνείου  και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2000-2001 παρακολούθησε το ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικών σπουδών της ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ. Το 2012 υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας στη θεματική περιοχή της Διδακτικής της Πληροφορικής και της διδακτικής αξιοποίησης διαδικτυακών περιβαλλόντων μάθησης. Ο τίτλος της διατριβής είναι «Ανάπτυξη διαδικτυακού περιβάλλοντος που βασίζεται σε περιπτώσεις – Αξιοποίηση στη Διδακτική της Πληροφορικής».
Από το 1997 μέχρι το 2000 εργάστηκε ως υπεύθυνη ανάπτυξης και υποστήριξης διαδικτυακών εφαρμογών. Παράλληλα, από το 1998 εργάστηκε ως ωρομίσθια καθηγήτρια Πληροφορικής στην Τεχνική Δευτεροβάθμια και Μεταλυκιακή εκπαίδευση. Από το 2001 εργάζεται ως μόνιμη εκπαιδευτικός μετά τη συμμετοχή της στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Έχει διδάξει μαθήματα Πληροφορικής σε όλους τους τύπους σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση τεσσάρων προαιρετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ενός ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius.
Εκτός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχει διδάξει το εργαστήριο του μαθήματος «Επικοινωνία ανθρώπου υπολογιστή» (Τ.Ε.Ι Αθήνας, Τμήμα Πληροφορικής, 2001-2002). Έχει υποστηρίξει την εκπόνηση δραστηριοτήτων και εργασιών φοιτητών στα μαθήματα Διδακτική της Πληροφορικής, Πληροφορική και Εκπαίδευση και Σχεδίαση εκπαιδευτικού λογισμικού και έχει συμμετάσχει στην επίβλεψη εκπόνησης πτυχιακών εργασιών φοιτητών (τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ, 2005-2012). Ακόμα, έχει εργαστεί για περισσότερες από 400 ώρες ως επιμορφώτρια καθηγητών σε θέματα διδακτικής αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών και Διδακτικής της Πληροφορικής.
Έχει δημοσιεύσει τρεις εργασίες σε διεθνή περιοδικά και δεκατέσσερις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια καθώς και τρία κεφάλαια βιβλίων.
Διδάσκει το μάθημα της Πληροφορικής στο 1ο Πειραματικό Συμνάσιο Αθηνών από το Σεπτέμβρη του 2013.

Το 1997 αποφοίτησε από το Μαθηματικό τμήμα του ΕΚΠΑ. Αφού πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην πατρίδα, συνέχισε τη δραστηριότητα με την οποία βιοπορίζονταν όταν ήταν φοιτητής: επιθεωρητής , όχι Κάλαχαν, αλλά  του σκελετού των εμπορικών πλοίων. Μετά από τετραετή περιήγηση σε αεροδρόμια, λιμάνια , θάλασσες και  ναυπηγία του κόσμου, αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στον ΑΣΕΠ το 2004. Με αποτέλεσμα από το 2005 έως και σήμερα να είναι καθηγητής Μαθηματικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , σε διάφορα σχολεία ανά την επικράτεια. Στο μεταξύ το 2012 έγινε κάτοχος του  Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών» των Πανεπιστημίων ΕΚΠΑ και Κύπρου.

Η Ευγενία Ελένη Πάλλα γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε εικαστικές και εφαρμοσμένες τέχνες με κατεύθυνση ζωγραφική, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη. Από το 2000 έχει διδάξει εικαστικά, ελεύθερο σχέδιο και ζωγραφική σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης-δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο, λύκειο, ΙΕΚ και στην εκπαίδευση ενηλίκων- αρχικά στην ιδιωτική εκπαίδευση και από το 2003 στο Δημόσιο Σχολείο, στη Θεσσαλονίκη, στις Κυκλάδες και στην Αττική. Εργάστηκε με ομάδα εκπαιδευτικών στη συγγραφή εκπαιδευτικών σεναρίων για τα μουσεία του ΠΙΟΠ.
Πριν τις επίσημες σπουδές της στα εικαστικά, σπούδασε χορό και μουσική, ασχολήθηκε με την καλλιτεχνική φωτογραφία, τη γραφιστική και την κεραμική. Παράλληλα και μετά τις σπουδές της εργάστηκε ως σκηνογράφος και διακοσμήτρια. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει επιμεληθεί εκθέσεις εικαστικών τεχνών.
Από το 2006 συμμετέχει ως μουσικός και εικαστικός καλλιτέχνης στο οπτικοακουστικό σύνολο minimaximum improvision, το οποίο, συχνά σε συνεργασία και με άλλους καλλιτέχνες, συνθέτει πρωτότυπες performance ήχου και εικόνας που έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, στη Kunsthalle, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, στη Documenta 14-Ασκήσεις Ελευθερίας, κ.α

Η Κλεοπάτρα Καλογεράκου είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακής ειδίκευσης καθηγητών Αγγλικής γλώσσας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει ως αναπληρώτρια καθηγήτρια σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διδάσκει ως μόνιμη εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1997. Έχει διδάξει ως Ε.Ε.Μ.-ΕΔΙΠ στο τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Α.Τ.Ε.Ι Καλαμάτας και ως διδάσκουσα με το Π.Δ. 407/80 στο τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει επίσης διδάξει στα Ι.Ε.Κ. Ελευσίνας και Κορίνθου-Λουτρακίου και ως επιμορφώτρια στο Π.Ε.Κ Τρίπολης. Έχει πιστοποίηση στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών και είναι εξετάστρια προφορικού λόγου στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Έχει παρακολουθήσει συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα και σε προγράμματα αδελφοποίησης με σχολεία του εξωτερικού (etwinning).

Ο Ιωάννης Στ. Ξυδάκης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και συγκεκριμένα στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής, από όπου και αποφοίτησε το 2002, αξιωθείς του βαθμού ‘Άριστα’. Ολοκλήρωσε το 2006 με ανάλογη επίδοση στο τμήμα της Κοινωνικής Θεολογίας τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Θρησκειολογία, με τίτλο μεταπτυχιακού διπλώματος «Οι περί ΑΤΙΑ Θρησκείες» (έρευνα ιστορικοεξελικτικής μορφής πάνω στο νεοθρησκευτικό χώρο των UFO Religions). Από το 2009, ύστερα από τη διάκρισή του στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητής θρησκευτικών, αλλά και γενικότερων ανθρωπιστικών μαθημάτων. Το 2012 έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης ως υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διατριβής «καλό και κακό στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών» (διερεύνηση της διπλής ηθικής του ψηφιακού ήρωα και του εικονικού περιβάλλοντος των βιντεοπαιχνιδιών).

Σχολικό έτος 2023-24

Διευθύντρια: Μπουλουξή Αριστέα, ΠΕ04.01 Φυσικός

Υποδιευθύντρια: Αγγέλου Βασιλική, ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας

Εκπαιδευτικοί:

Ξυδάκης Ιωάννης, ΠΕ01 Θεολόγος

Σιδοπούλου Γεωργία, ΠΕ02 Φιλόλογος

Σπανούδη Ζωή, ΠΕ02 Φιλόλογος

Κουτέλας Χάρης, ΠΕ02 Φιλόλογος

Γαλανοπούλου Χριστίνα, ΠΕ02 Φιλόλογος

Παπανικολάου Αθηνά, ΠΕ02 Φιλόλογος

Πετροπούλου Νίκη, ΠΕ02 Φιλόλογος

Μπαμπίλη Αμαλία, ΠΕ03 Μαθηματικός

Ζάχος Αναστάσιος, ΠΕ03 Μαθηματικός

Βελλίδου Φανή, ΠΕ03 Μαθηματικός

Μπάκα Μαριάνθη, ΠΕ04.4 Βιολόγος

Μπότση Σοφία, ΠΕ04.2 Χημικός

Λούντζη Μαρία, ΠΕ80 Οικιακής Οικονομίας

Καλογεράκου Κλεοπάτρα, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας

Ρουμελιώτη Μαρία, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας

Αγγέλου Βασιλική, ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας

Ανδριανοπούλου Μαρίνα, ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας

Πρωτοψάλτη Αναστασία, ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας

Πάλλα Ευγενία, ΠΕ08 Εικαστικών

Τσακμάκη Νίκη, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής

Παπαδάκη Ειρήνη, ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών

Μιχαηλίδου Ματίνα, ΠΕ79 Μουσικής

Αμπατζόγλου Γιάννης, ΠΕ84 Ηλεκτρονικών

Μουγιάκου Σοφία, ΠΕ86 Πληροφορικής

Μπούμπουκα Μαρία, ΠΕ86 Πληροφορικής, ΠΕ83 Ηλεκτρολόγων

Τελευταία Νέα

  • Project number 2023-1-EL01-KA121-SCH-000137734


    Περισσότερες πληροφορίες για το Erasmus Days μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο
    https://www.erasmusdays.eu/events/
  • Εγγραφές Α Γυμνασίου 2024-25
    Σας ενημερώνουμε ότι προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου απαιτείται:
    Οι δυο γονείς (ΓΟΝΕΑΣ και ΕΤΕΡΟΣ ΓΟΝΕΑΣ) να συμπληρώσουν τις αντίστοιχες υπεύθυνες δηλώσεις που έχουν
    αναρτηθεί και που μπορούν να εκδοθούν είτε μέσω gov.gr (αντιγράφοντας τα αντίστοιχα κείμενα που βρίσκονται στις
    επισυναπτόμενες Υπεύθυνες Δηλώσεις), είτε μπορούν να συμπληρωθούν και για το γνήσιο της υπογραφής να βεβαιωθεί
    σε κάποιο ΚΕΠ.

    Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. μέχρι 21/06/2024.
    Σε περίπτωση συμπλήρωσης των εντύπων στο Σχολείο, και οι δυο γονείς θα πρέπει να είναι παρόντες με τις αστυνομικές
    τους ταυτότητες.
    Ημέρες υποδοχής: από 18/6/2024 έως 21/06/2024 και ώρες 09:00-13:00.

    Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή πρέπει να συμπληρωθεί από γιατρό. Υπάρχει δυνατότητα κατάθεσής του και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2024-25.

    Υπεύθυνη Δήλωση ΓΟΝΕΑ
    Υπεύθυνη Δήλωση ΕΤΕΡΟΥ ΓΟΝΕΑ
    Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή
    Υπεύθυνη Δήλωση για αναρτήσεις


  • Εγγραφές B και Γ Γυμνασίου

    Για τους/τις μαθητές/τριές μας που συνεχίζουν στη Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου η εγγραφή γίνεται αυτόματα.
    Μόνο στην περίπτωση αλλαγής στοιχείων (διεύθυνση, τηλέφωνα και email κηδεμόνων) θα πρέπει οι γονείς/κηδεμόνες να προσέλθουν στο σχολείο από 18/6/2024 έως 21/06/2024 και ώρες 09:00-13:00.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ